AEX: Vandaag lekker plussen

Geplaatst door | Nog geen reacties AEX, Azië, Valuta

De Europese markten zullen vandaag hoger openen. In de premarket staan de indices op een winst van 1%. De trend van de AEX (563,46) heeft een omslag gemaakt en vertoont nu weer een stijgende lijn. Dat wordt onderstreept door de stijging van de RSI en het oplopend momentum.

De kracht van de opgaande beweging wordt gevoed doordat China en de VS in oktober om de tafel gaan te zitten om te onderhandelen over een akkoord. Aangezien de presidenten Trump en Xi niet aanwezig zijn, zal het ongetwijfeld niet gaan definitieve overeenkomst. Euro/dollar is 1,1029. Dollar/yuan staat onder druk op 7,1301. Euro/yuan is 7,8633.

Pond/dollar is 1,2244. Weerstanden liggen op 1,24 en 2,28. VK-premier Boris Johnson lukt het niet om een politieke meerderheid te verwerven voor een stemming. De politieke en nationale weerzin tegen een no-deal Brexit neemt toen. Dat is goed voor de Britse economie, de exportkansen van de bedrijven die in de FTSE 100 zitten en het beurssentiment in Europa.

De afnemende angst voor een escalatie van de handelsoorlog heeft vooral geleid tot forse winsten voor de Nikkei (+2,33%), Shanghai (1,66%) en Kospi (+1,11%). Goud is -0,51% op 1.552,40. Brent +0,54% op 61,03 dollar door de ontwikkeling van de olievoorraad in de VS. Duitse Bunds -0,003 op min 0,68%. US Bonds +0,062 op 1,521%.

Ex-Fed-president Greenspan verwacht dat het niet lang zal duren voordat de Amerikaanse rente te maken krijgen met een omgekeerde rentestructuur. Vooralsnog is in de VS vandaag de 10-jaars rente weer boven de 2-jaars gekomen. De beweging wordt toegeschreven aan het definitief schrappen van het uitleveringsverdrag van Hong Kong met China. Het lijkt een weinig steekhoudend motief. Sommige voorvechters van een democratie in Hong Kong zien hun strijd als een levensdoel.

AEX: Vandaag lekker plussen

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

U kunt mijn voor Cashcow geschreven berichten ook lezen op Twitter en/of Facebook.


Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


Bekijk alle 13948 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht