Ahold Delhaize veel te gezapig

Geplaatst door | Nog geen reacties Tips van Eddy Schekman

Ahold Delhaize publiceert morgen de kwartaalcijfers.

De koers is vandaag +0,8% op 24,86 euro. De bandbreedte op dagbasis bedraagt 24,10/25,65 euro.

De koers/winst van 14,5 is niet hoog. Dat kan als een signaal worden gezien dat beleggers het aandeel als een ‘old-economy’-bedrijf beschouwen en niet als een moderne onderneming die profiteert van de digitalisering van de maatschappij. De digitale poot Bol.com kan daardoor snel worden gezien als vangnet voor de ontwikkeling van de fysieke afzet.

Gemis

Het bedrijf mist het opzwepende dat dat als toonaangevende marktspeler zou moeten uitstralen. Het bedrijf komt alsmaar gezapiger over, wat wel iets zegt over de exposure en niet over gebrek aan fundamentele kwaliteit. Het komt niet sterk over dat de marktwaarde van de onderneming (33 miljard euro) minder is dan de marktkapitalisatie van 27 miljard euro.

Ahold Delhaize veel te gezapig

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


De berichten op Cashcow kunt u ook lezen via de distributieplatforms LinkedIn, Twitter of Facebook. Vragen worden alleen beantwoord via deze website en niet via social media. Haatdragende of respectloze vragen/reacties zal ik niet in behandeling nemen.


Bekijk alle 15339 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht