De Luie Belegger

Geplaatst door | Nog geen reacties Beleggingstips

Het is toch vreselijk. Ik ben gaan beleggen vanwege de mooie rendementen, maar het zijn pijnlijke verliezen geworden. Ik tel dagelijks mijn centen in plaats van te genieten van mijn portefeuille, maar ik ben niet van plan om kwaliteit met verlies te verkopen. Vrijgekomen middelen ga ik echter nog niet investeren. Ik wacht op een duidelijke kentering van de trend. Liever iets te laat kopen dan te vroeg.

De Luie BeleggerVanEck AEX ETF

De VanEck AEX ETF noteert 66,63 euro. Ik blijf hiervoor kiezen, omdat het een mooie afspiegeling is van alles belangrijke sectoren. De trend is nog negatief. Ik ben benieuwd of de steun van 65 euro sterk genoeg is. Als een doorbraak uitblijft, ga ik nog niet kopen. Ik doe het rust aan en wil me niet laten meeslepen door de waan van de dag.

iShares Dow Jones China Offshore 50

iShares Dow Jones China Offshore 50 staat op 37,36 euro redelijk onderin in de zijwaarts bewegende bandbreedte van 35-40 euro. De trend en andere technische indicatoren wijzen op een stijging. Er zijn echter fundamentele twijfels over de kracht van de economie. De ETF staat iets lager dan het niveau na het uitbreken van de coronacrisis.

Philips

Ik zal niet ontkennen dat het speculatief is om aandelen Philips te kopen op 17,95 euro. Natuurlijk heeft de onderneming schandelijk geklungeld met de apneu- en beademingsapparatuur. Inmiddels is het mes in de organisatie gezet en zijn enorme voorzieningen getroffen. Nu breekt het moment aan dat Philips het voordeel van de twijfel moet worden gegund.

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


De berichten op Cashcow kunt u ook lezen via de distributieplatforms LinkedIn, Twitter of Facebook. Vragen worden alleen beantwoord via deze website en niet via social media. Haatdragende of respectloze vragen/reacties zal ik niet in behandeling nemen.


Bekijk alle 19778 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op 'Accepteren' hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten