DSM heeft eigen doelstellingen overtroffen

Geplaatst door | Nog geen reacties Tips

DSM heeft het afgelopen jaar haar eigen doelstellingen overtroffen, stelt het bestuur bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Alleen staat daar tegenover dat de cijfers over het vierde kwartaal minder mooi zijn dan over heel 2018. In het boekjaar steeg de omzet (inclusief vitamine-effecten) met 7% tot 9,3 miljard euro, maar in Q4 daalde de groei naar 1%. Het aangepaste bedrijfsresultaat steeg met 41% tot 1,3 miljard euro op jaarbasis tegen +2% in Q4.

De aangepaste nettowinst steeg op jaarbasis met 46% tot 1,0 miljard euro tegen een daling van 10% in Q4. De aangepast winst per aandeel voor het hele jaar kwam uit op 5,84 euro, zodat in de beurskoers van 85,52 euro 14,6 keer de winst zit verdisconteerd. Dat is niet extreem hoog. Het dividend wordt met 25% verhoogd naar 2,30 euro.

In het dividendrendement van 2,7% zit geen buffer voor economische risico’s. Koerssteun kan wel uitgaan van het voornemen om voor 1 miljard euro aan eigen aandelen in te kopen, wat overeenkomt met 7,4% van de marktwaarde. Op 87 euro ligt de bovengrens van de bandbreedte op weekbasis, wat een magere marge is tegenover de beurskoers van gisteren van 84,52 euro. Of de aandelen nu kopen of verwerven door het schrijven van puts.

 

DSM heeft eigen doelstellingen overtroffen
Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

U kunt mijn voor Cashcow geschreven berichten ook lezen op Twitter en/of Facebook.


Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


  • Volg mij via
Bekijk alle 13078 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht