Duurzaam steeg 3 keer zo sterk als Stoxx 50

Geplaatst door | Nog geen reacties Duurzaam

De Verenigde Naties introduceerde vijf jaar geleden de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Wat zijn beleggers ermee opgeschoten?

Duurzaam investeren als bedrijf: een must voor de toekomstIn ieder geval meer bewustzijn, ook onder beleggers. Deze week is uitgeroepen tot Global Goals Week 2020. Carola van Lamoen, hoofd Active Ownership van Robeco: “Nu het vijfjarig bestaan wordt gevierd, vangt een decennium van actie aan om ervoor te zorgen dat deze doelen in de komende tien jaar worden verwezenlijkt.” Het bereiken van duurzame doelen is volgens haar een baken om uit de huidige crisis te komen op een manier die onze samenlevingen duurzamer en veerkrachtiger maakt. Het kan een bijdrage aan de economie leveren van 12.000 miljard dollar en 380 miljoen extra banen scheppen.

Beleggers kijken echter ook naar de resultaten. De VanEck Sustainable ETF is sinds begin 2013 met 60% gestegen. Voor het idee: in dezelfde periode steeg de Stoxx 50 met 20% en verdubbelde de Dow Jones. Over de afgelopen 26 weken hebben duurzame ETF’s het beter gedaan dan de Dow Jones (+26%) en Stoxx 50 (+17%). De charttechnische potentie voor de brede indices is veelal hoger dan voor de op duurzaam gerichte ETF’s.

Duurzaam steeg 3 keer zo sterk als Stoxx 50

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


De berichten op Cashcow kunt u ook lezen via de distributieplatforms LinkedIn, Twitter of Facebook. Vragen worden alleen beantwoord via deze website en niet via social media. Haatdragende of respectloze vragen/reacties zal ik niet in behandeling nemen.


Bekijk alle 15433 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht