Kosten en baten van internationalisering van de renminbi

Geplaatst door | Nog geen reacties Beursnieuws, Regio's

Kosten en baten van internationalisering van de renminbi

Het is moeilijk om je een wereldeconomie voor te stellen over tien jaar, waarin de renminbi geen significante rol speelt. Dr Yuning Gao, verbonden aan de University of Cambridge, gaat in bijgaand rapport (opgesteld samen met Schroders hoofdeconoom Keith Wade en econoom James Bilson) in op de verdere internationalisatie van de Chinese munt. Dit keer zoomt Gao met name in op de voor- en nadelen van verdergaande hervormingen van de Chinese valutamarkt.

Zijn conclusies luiden:

  • Ondanks de sterke groei van China wordt de renminbi nog steeds onevenredig weinig gebruikt
  • Internationalisering brengt zowel kosten als baten met zich mee
  • Voordelen zijn een grotere vereenvoudiging van de handel, de mogelijkheid om asset-liability valuta mismatches te verminderen en het kan een lucratieve inkomstenbron voor de Chinese overheid vormen
  • Nadeel voor beleidsmakers is de mindere controle over economische zaken
  • Het internationaliseringsproces staat nog steeds in de kinderschoenen, Gao acht het waarschijnlijk dat dit nog een decennium in beslag neemt
  • Chinese krediet-, aandelen-en obligatiemarkten zullen toegankelijk zijn voor externe investeerders rond 2020

Kosten en baten van internationalisering van de renminbi

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


De berichten op Cashcow kunt u ook lezen via de distributieplatforms LinkedIn, Twitter of Facebook. Vragen worden alleen beantwoord via deze website en niet via social media. Haatdragende of respectloze vragen/reacties zal ik niet in behandeling nemen.


Bekijk alle 19611 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op 'Accepteren' hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten