Shanghai test low

Geplaatst door | Nog geen reacties Uitgelicht, Shanghai

De beurs van Shanghai zit in een cruciale fase. De index zal opzoek gaan naar de steun van 2.000 als in de komende dagen blijkt dat de index beneden de vorige low van 2.600 duikt.

Beleggers zijn bevreesd voor de ontwikkeling van de Chinese economie. Dat wordt gestaafd door cijfersover november en oktober: inflatie daalt naar 2,2% van 2,5%, PPI daalt naar 2,7% van 3,3%, groei export daalt naar 5,4% van 15,6% en tegen een raming van +10,0% en de groei van de import verzwakt naar 3,0% van 21,4% en tegen een raming van 14,5%. Verwacht de komende weken/maanden niet te veel van de Chinese markt. Buitenlandse beleggers trekken zich eerder terug vanwege de volatiliteit op de eigen markt. Kooplust van binnenlandse beleggers en handelaren is niet in staat om dat op te vangen.

Het kan er hard aan toegaan op de Chinese aandelenmarkt. In de afgelopen 12 maanden waren de 3 sterkste dalers Qianfeng -81%, Guangzhou Automobile -58% en Aluminium Corp -50%. De 3 grootste stijgers vallen bij deze beweging in het niet: China International +37%, Foshan Haitian +34% en Guangzhou Bairy +28%.

Shanghai test low

Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

U kunt mijn voor Cashcow geschreven berichten ook lezen op Twitter en/of Facebook.


Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


  • Volg mij via
Bekijk alle 12912 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht