Signify (Philips Lighting) belangrijkste kanshebber op lusteloos Damrak

Geplaatst door | Nog geen reacties AEX

Het zal vandaag geen spannende beursdag worden. In Europa staan de indices in de premarket 0,1% in de plus.

De handelsonderhandelingen tussen China en de VS zullen een grote invloed hebben op het sentiment. Menigeen verwacht dat het harde onderhandelingen zullen worden. De Chinese telecomreus ZTE is onderdeel van het compromis dat moet worden bereikt, zo blijkt uit uitlatingen van VS-president Trump. Een acceptabel akkoord moet de deur naar de Amerikaanse markt openen voor ZTE.

Signify (voorheen Philips Lighting) biedt de meeste potentie binnen de AEX op dagbasis. De koers kan met 24,3% stijgen totdat de bovengrens van de bandbreedte is bereikt. ABN Amro is een goede tweede met een potentie van 10,4%. Het gaat om een herstelbeweging, maar wel in een klimaat van een terugkerende belangstelling voor de financials. ING kan met 9,3% stijgen, Aegon met 4,9% en NN met 3,3%.

Vrijwel alle aandelenmarkten in Azië noteren lager. Alleen de Nikkei weet een winst te boeken van 0,53% door hogere koersen voor de olie- en metaalsector. De rest van Azië laat zich meeslepen door het politieke steekspel dat de VS en Noord-Korea winnen. Een escalatie zou wel eens een mooi koopmoment kunnen zijn. Hong Kong, Australië, Shanghai en de Kospi staan ruim 0,3% in de min. Euro/dollar is 1,1892. Euro/yuan is 7,5131. Goud is +0,02% op 1.291,30. Brent is +0,14% op 79,39 dollar. Duitse Bunds zijn -0,001 op 0,615%. US Bonds zijn +0,009 op 3,104%, waarmee de grens van 3,10% is gepasseerd.

Signify (Philips Lighting) belangrijkste kanshebber op lusteloos Damrak

Bekijk de koersen van aandelen en andere effecten die staan genoteerd op Euronext Amsterdam.


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het platform CASH.


  • Volg mij via
Bekijk alle 12300 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht