Wall Street koerst af op vlakke opening

Geplaatst door | Nog geen reacties Verenigde Staten

De Amerikaanse beurzen lijken vrijdag op een vlakke opening af te koersen. De futures lieten weinig beweging zien. Tegenover positieve kwartaalresultaten van American Express en Coca-Cola staat het negatieve bericht over de verder afkoeling van de Chinese economie.

Donderdag sloten de Amerikaanse beurzen nog nipt hoger.

Afgelopen nacht werd bekend dat de Chinese economie in het derde kwartaal met 6 procent is gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat is de traagste groei in bijna dertig jaar, zo bleek uit overheidsdata. In het tweede kwartaal was nog sprake van een groei met 6,2 procent. De Chinese economie heeft last van het handelsdispuut met de VS. De cijfers verhogen de bezorgdheid bij beleggers over een verdere vertraging van de wereldeconomie.

American Express steeg voorbeurs 1%, na de publicatie van goede kwartaalresultaten. De winst per aandeel was hoger dan analisten hadden voorzien. Er werd  in het afgelopen kwartaal door consumenten meer uitgegeven met de creditcards van American Express.

Ook Coca-Cola ging voorbeurs omhoog. De aangepaste winst per aandeel kwam overeen met de verwachtingen, terwijl de omzet over het afgelopen kwartaal iets hoger was dan verwacht. Het aandeel doet het met een winst van 13.6% in 2019 slechter dan de Dow Jones (+16%) en de S&P 500 (+20%).

Schlumberger zag in het derde kwartaal van dit jaar de omzet op jaarbasis stabiliseren, maar de aangepaste winst per aandeel wel iets hoger uitkomen dan verwacht. De oliedienstverlener boekte een vrijwel vlakke omzet van 8,541 miljard dollar. Op kwartaalbasis steeg de omzet met 3%. Het aandeel noteerde voorbeurs 2% hoger.

De ontwikkeling van de Dow Jones

Wall Street koerst af op vlakke opening

Bron: Investtech

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht