Bedrijfsobligaties maar ook private credit

Geplaatst door | Nog geen reacties Obligaties, Research

Beleggers met een hogere risicobereidheid zouden naast bedrijfsobligaties ook private credit kunnen overwegen voor hun portefeuilles. Deze beleggingscategorie blijft beter presteren dan high yield, een trend die dankzij regulering die banken terughoudend maakt om kredieten te verlenen nog wel enige tijd aanhoudt.

Bedrijfsobligaties maar ook private creditDat schrijven Jamil Baz, Head of Client Solutions en Josh Davis, Global Head of Client Analytics bij ’s werelds grootste obligatiebelegger Pimco in hun nieuwste notitie Fixed Income: Low Yields Don’t Tell the Whole Story.

Baz en Davis betogen dat – ondanks wereldwijd lage rentes op vastrentende waarden – obligaties nog steeds een belangrijke risicodiversificatie in een gemengde portefeuille vormen. Lage rentes vertellen niet het hele verhaal, benadrukken de Pimco-specialisten. “Ondanks de lage rente kunnen obligaties het risico in brede portefeuilles blijven spreiden. De rentes kunnen verder dalen, hetgeen waarderingen opdrijft. En sommige segmenten van de vastrentende markt – met name bedrijfsobligaties – blijven aantrekkelijk ten opzichte van aandelen.”

De sprong van publieke naar private markten vergroot wel het liquiditeitsrisico, benadrukken de Pimco-specialisten in de notitie. Maar over het algemeen worden beleggers beloond extra rendement van 2% tot 4% voor het vastleggen van kapitaal voor 5 of tien jaar.

Hoe dan ook, stellen Baz en Davis, het rendement op obligaties was in nagenoeg alle recessies positief, zelfs in perioden waarin de correlaties tussen aandelen en obligaties positief waren.

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


De berichten op Cashcow kunt u ook lezen via de distributieplatforms LinkedIn, Twitter of Facebook. Vragen worden alleen beantwoord via deze website en niet via social media. Haatdragende of respectloze vragen/reacties zal ik niet in behandeling nemen.


Bekijk alle 15806 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht