De luie belegger kiest 3 effecten

Geplaatst door | Nog geen reacties Tips van Eddy Schekman

De spectaculaire beweging van bitcoin heb ik als Luie Belegger gemist. Bitcoin +67% sinds begin dit jaar en +170% over de afgelopen 12 maanden. Nu vraag ik me af of ik er alsnog moet instappen. Als twijfelaar maak ik niet altijd de juiste keuze op het juiste moment. Nu denk ik: beter laat dan nooit. Mijn keuze voor 3 effecten (meer mag niet):

De luie belegger kiest 3 effectenVanEck Bitcoin ETN

Deze ETF noteert 38,41 dollar. Hoe je het ook went of keert beleggen in bitcoins heeft nooit een fysieke onderliggende waarde, hoe goed en degelijk de structuur van het fonds ook is. Bitcoin is beleggen in de beweging. Daar is niets op tegen. Veel daytraders doen niets anders met de aandelen die ze volgen. Hopelijk gaan de renteverlagingen voor nog een impuls zorgen van deze ETN, zodat ik geen spijt krijg van mijn laten beslissing.

iShares China Large Cap

Deze ETF noteert 63,78 euro. Sommigen verklaren me voor gek om in China te beleggen, omdat het land steeds minder speelruimte krijgt door de geopolitieke opstelling van sommige landen. Ik verwacht dat uiteindelijk problemen als de vastgoedmarkt, de ontwikkeling van eigen chips en export zullen worden overwonnen. Daar speel ik op in. Misschien wat speculatiever dan u van mijn bent gewend.

VanEck AEX

Deze ETF noteert 87,93 euro, vrijwel even duur als de AEX-ETF van iShares. De AEX blijft een van mijn favoriete indices. Niet alleen omdat ik Nederlander ben, maar ook vanwege de verdeling over financiële waarden, tech en achterblijvers, zoals ik de aandelen maar noem met een lage koers/winst.

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


De berichten op Cashcow kunt u ook lezen via de distributieplatforms LinkedIn, Twitter of Facebook. Vragen worden alleen beantwoord via deze website en niet via social media. Haatdragende of respectloze vragen/reacties zal ik niet in behandeling nemen.


Bekijk alle 19670 berichten van Eddy Schekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op 'Accepteren' hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten