Wat koopt De Luie Belegger

Geplaatst door | 3 comments Beleggingstips

Ingewikkelde folders,  bijsluiters of jaarverslagen lezen is niets voor mij. Ik hou van eenvoud en werking van de massa, dus ook geen geld investeren in thema’s die het misschien wel een keer goed gaan doen. Natuurlijk heb ik oog voor risico’s, maar dat beperkt zich tot de ontwikkeling van de trend en het marktsentiment. Ik kies voor de volgende 3. 

Wat koopt De Luie BeleggerVanEck AEX ETF

Ik ben als Nederlander een bondgenoot van de AEX. De ETF is een simpel product met een geweldige spreiding over sectoren als techniek, voeding en gezondheid. Eigenlijk heb ik nauwelijks iets anders nodig. Van mijn bescheiden, slapend vermogen investeer ik 60% in deze ETF. De ETF heeft het geweldig gedaan. Sinds begin vorig jaar is de koers nagenoeg verdubbeld.

WisdomTree Broad Commodities

In een periode van oplopende inflatie stijgen ook de prijzen van goederen en termijncontracten. Sinds begin vorig jaar is deze ETC 60% meer waard geworden. Ik wil in deze ETF 15% van mijn vermogen investeren. Dat is beperkt, omdat beleggen in ‘inflatie’ ook een beetje als een hype moet worden gezien.

RD Shell

Ik heb lang nagedacht of ik zou kiezen voor de iShares Global Clean Energy ETF of de aandelen Shell. Ik kies voor Shell vanwege het dividendrendement en de transitie van een vervuilende naar een schone energieproducent. Ik wil niet uitsluiten dat ik bij een uitpiekende olie- en gasprijs mijn belang van 25% omzet in de ETF.

Elke ochtend beleggingstips ontvangen? Meld u gratis aan voor Cashcow Daily!


Deel dit artikel

Geschreven door:

Eddy Schekman

Eddy Schekman woont en werkt vanuit China en houdt zich vooral bezig met duiding van het financiële nieuws voor ondernemende beleggers. Sinds 2008 publiceert hij voornamelijk voor het Cash platform.


De berichten op Cashcow kunt u ook lezen via de distributieplatforms LinkedIn, Twitter of Facebook. Vragen worden alleen beantwoord via deze website en niet via social media. Haatdragende of respectloze vragen/reacties zal ik niet in behandeling nemen.


Bekijk alle 16512 berichten van Eddy Schekman

3 reacties op “Wat koopt De Luie Belegger

  1. Geachte heer Schekman,

    60% + 15% + 35% is meer dan 100%, of lees/begrijp ik de e-mail niet goed. Mogelijk moet de laatste 25% zijn, mede omdat in de AEX ETF (60%) ook al een deel RD Shell aanwezig is.

    Dit is niet vervelend bedoeld maar juist voor mensen zoals ik, die overwegen dit scenario te volgen. Dan klopt de informatie en kan je het bij wijze van spreken 1:1 overnemen.

  2. meneer Schekman, wilt u svp de volgende zin uit uw verhaal verduidelijken ?

    “`Ik wil niet uitsluiten dat ik bij een uitpiekende olie- en gasprijs mijn belang van 25% omzet in de ETF.“ ”

    Wanneer is sprake van een uitpiekende olie- en gasprijs ? En welke ETF bedoelt u ? Toch niet de AEX-ETF ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar het nieuws overzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op 'Accepteren' hieronder, dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten